Enorm geschrokken van het ongeluk in Oss

Papendrecht, 21 september 2018.- We zijn enorm geschrokken van het nieuws over het verschrikkelijke ongeluk met een Stint in Oss. Op een dag die feestelijk zou moeten zijn, het was immers de dag van pedagogisch medewerker, leeft iedereen mee met de ouders, de kinderen, de medewerkers van de kinderopvangorganisatie, de school en ieder ander die hierbij betrokken is. We realiseerden ons extra hoe kwetsbaar we allemaal zijn. Een ongeluk dat iedereen aan het denken zet met de vraag ‘hoe veilig vervoeren we de kinderen?’

 

We hebben een breed scala aan vervoersmiddelen: van een simpele bolderkar tot aan een Stint. Bij aanschaf van een transportmiddel kijken we naar welk vervoersmiddel het meest veilig is om drukke en onveilige, onoverzichtelijke situaties te voorkomen. De Stint is juist ontwikkeld vanwege de veiligheid. Ons ‘wagenpark’ wordt regelmatig gecontroleerd en onderhouden. Ook onze protocollen worden regelmatig getoetst. De medewerkers die gebruik maken van elektrische vervoersmiddelen en/of die ondersteund worden door een accu, oefenen altijd eerst hun rijvaardigheid voordat zij de weg op gaan. De veiligheid van de kinderen en van onze collega’s gaat boven alles.

 

Momenteel wordt onderzocht hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. We wachten de onderzoeksresultaten af en waar nodig zullen we direct de nodige maatregelen treffen om de veiligheid van de kinderen en van onze collega’s te blijven waarborgen.

 

“Voor het vervoeren van jonge kinderen is de Stint een veilig vervoermiddel. De snelheid van de elektrische bolderkar is laag, de bediening is simpel en doordat de bestuurder staat, heeft die goed zicht op de weg. Fietsen en lopen met een groep kinderen kan gevaarlijker zijn dan gebruikmaken van een Stint.” Dat zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Bij Wasko hebben we twee Stints in gebruik. We zetten deze in bij een paar van onze 50 vestigingen. Op dit moment zien we geen aanleiding om te stoppen met de Stints als vervoersmiddel. Wel hebben we onze collega’s gevraagd waar mogelijk is snelheid te minderen en alternatieve routes te zoeken.

 

We kunnen ons voorstellen dat het hele gebeuren grote indruk heeft gemaakt. Mocht je met vragen of zorgen zitten, aarzel dan niet contact op te nemen met de teamleider van de locatie of met Paula van de Mheen, manager kwaliteit en pedagogiek via 078-6157165 of via p.vandemheen@wasko.nl.

 

 


< Ga terug