Feestelijke opening BSO Het Kompas in Alblasserdam

Papendrecht, 7 september 2018.- Jannie Meijer, voorzitter van het bestuur van Het Kompas en Rogier Vegter, directeur- bestuurder van Wasko Kinderopvang, verrichtten de opening van de BSO-ruimte in de School met de Bijbel ‘Het Kompas’ in Alblasserdam.  De BSO is sinds het begin van dit schooljaar open. Deze BSO heeft een christelijke identiteit net zoals de peuterspeelgroep die al een aantal jaar in de school zit.

 

“De basis van deze ontwikkeling is de wens van ouders”, aldus Meijer. “Wasko verzorgt ook peuterspeelgroep Ot en Sien naar volle tevredenheid. Het was een logisch stap om ook de buitenschoolse opvang door Wasko te laten aanbieden.” Vegter vult aan: “De doorgaande lijn is nu niet alleen van voorschool naar vroegschool, maar ook van ‘onder schooltijd’ naar ‘na schooltijd’, en dat is in het belang van het kind.”

 

“Vrije tijd, gezelligheid en plezier gaan hand in hand op BSO Het Kompas,” zegt Bianca Bollaart, teamleider Wasko Kinderopvang. “Maar ook het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid.  Op de BSO brengen kinderen hun vrije tijd door. Het allerbelangrijkste vinden wij dan ook dat kinderen het leuk hebben. Wasko gaat over ontdekken, ervaringen opdoen en mooie herinneringen maken. Onze pedagogisch medewerkers geven kinderen de ruimte hun identiteit en zelfredzaamheid te ontwikkelen, zelf te experimenteren en dingen (van elkaar) te leren. De pedagogisch medewerkers staan klaar om kinderen hierin bij de staan en te begeleiden. Er wordt gekeken naar wat zowel en het individuele kind, als de groep, nodig heeft. Met onze collega’s van school hebben we daarin een goede samenwerkingspartner. Wat is het dan mooi een uitdagend en inspirerend aanbod binnen de schoolmuren te kunnen verzorgen! Voor ouders ook een geruststellend idee, de kinderen hoeven niet over straat en zijn na schooltijd nog lekker zinvol bezig”.

BSO Het Kompas is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Bij voldoende animo gaat de BSO ook op woensdag en vrijdag open.


< Ga terug