Heropening Sport BSO Alblasserdam – feestelijk & actief

Alblasserdam, 14 juni 2022.-  Sinds de meivakantie is het clubgebouw van korfbalvereniging Kinderdijk de vaste locatie voor de Sport BSO Molenzicht. De Sport BSO van Wasko Kinderopvang werd op 14 juni feestelijk en actief geopend door de kinderen, mascottes Waski en Minion, wethouder (o.a. Sociaal, Jeugd, Onderwijs)  Margreet de Deugd, Rogier Vegter, directeur-bestuurder van Wasko en Arjan de Jonge, voorzitter van CKC Kinderdijk.

Alle 8+ kinderen van de BSO’s van Wasko in Alblasserdam waren uitgenodigd voor dit evenement. Er was veel sport en spel en de kinderen konden zich laten schminken. Er was gezorgd voor gezonde hapjes met veel fruit en groente van De Heerlijkheid uit Papendrecht, en er was heerlijk fruitwater voor de dorst.

Sport BSO Molenzicht is een BSO waar kinderen van 4 tot 13 jaar worden opgevangen. De kinderen spelen voornamelijk buiten, maken kennis met diverse sporten en kunnen als zij dat willen ook heerlijk binnenspelen. De activiteiten worden op leeftijd en niveau van de kinderen aangeboden. Op de Sport BSO zijn kinderen van alle scholen in Alblasserdam van harte welkom.

Wethouder De Deugd: “Ik hoop dat veel kinderen naar de Sport BSO gaan en lid worden van een sportvereniging”

“Wat is er nu fijner dan na een dag leren op school, lekker te sporten op de Sport BSO?”, aldus Vegter. Plezier in sport en bewegen staat bij ons voorop. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen in de buitenlucht je brein een opkikker geeft. Het zorgt voor een beter humeur en je wordt er creatiever van. Bij kinderen kan voldoende buitenlucht zorgen voor een beter slaapritme én het geheugen wordt verbeterd door regelmatig buiten te bewegen of te sporten.”

“We zijn blij met de komst van Wasko”, vertelt De Jonge. “Op deze manier zetten we onze vereniging in de schijnwerper. Daarnaast kunnen we potentiële jeugdleden kennis laten maken met onze vereniging. We hebben een enorme buitenruimte. En juist die ruimte biedt Wasko mogelijkheden om kinderen een sport- en spelprogramma aan te bieden.”

Locatiemanager Bianca Bollaart vult aan: “Onze medewerkers willen kinderen het plezier en de kracht van bewegen laten ervaren. Dat is de passie van waaruit zij werken. Dat stralen ze uit en daar zijn we trots op!”

Wasko streeft ernaar als maatschappelijke kinderopvangorganisatie kinderen optimaal tot ontwikkeling te laten komen in sportief en motorisch opzicht. Presteren mag, maar het kennismaken met sporten en bewegen is het belangrijkst; het plezier hierin krijgen, het kunnen groeien qua zelfvertrouwen en in sociale omgang met andere kinderen is leuk, gezond en toekomstgericht.


< Ga terug