Je bent nooit uitgegroeid bij Wasko – samenspel tussen pedagogisch medewerker, ouder, kind en leerkracht

10 mei 2019.- Eind april is kindcentrum Den Hoek gestart in het Multifunctionele gebouw aan de Dorpsweg in Hoogblokland. Hierdoor is één centrale plek ontstaan waar kinderen uit Hoogblokland en omstreken worden opgevangen door Wasko Kinderopvang. Om dit te vieren werd op donderdag 9 mei het gebouw officieel geopend door wethouder Lizanne Lanser.

“We zijn heel blij dat we dit prachtige multifunctionele gebouw delen met belangrijke maatschappelijke spelers”, aldus Rogier Vegter, directeur-bestuurder Wasko Kinderopvang. “Vanuit onze maatschappelijke rol werken we samen met openbare, christelijke en reformatorische scholen al dan niet in een IKC. Wasko is er voor alle kinderen tussen O en 13 jaar en dus voor alle scholen en (sport)verenigingen. Binnen dit gebouw komt alles tezamen.” Door het combineren van drie soorten opvang -kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang- op één plek ontstaat er een natuurlijke doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Er is volop ruimte om te groeien. Wasko werkt nauw samen met de ouders of opvoeders, CBS de Wegwijzer, OBS den Beemd en andere organisaties zoals de Tilgroep. Bij zowel het kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en de BSO zijn nog enkele plaatsen vrij.

“Als organisatie groeien we. Hierdoor is er ook ruimte om nieuwe collega’s aan te nemen in de gemeente Molenlanden. We hebben momenteel een aantal leuke vacatures, variërend van pedagogisch medewerker tot teamleider tot pedagogisch coach”, aldus Jolanda Brus, manager P&O Wasko Kinderopvang. “Doordat we onze medewerkers iedere dag uitdagen het beste uit henzelf te halen en elke dag het beste van henzelf aan kinderen te geven, hebben kinderen plezier en gaan ouders met een gerust hart naar hun werk. Door aandacht te geven aan het kind voor wie het is, wat het kan en hoe het in een groep samenspeelt en door met ouders de zorg van het kind te delen ontstaat er een mooi samenspel tussen pedagogisch medewerkers, ouders en kinderen. En niet te vergeten de leerkracht. De communicatielijnen met de scholen zijn korter nu dat we in één gebouw zitten.

We bieden onze collega’s uitdaging en plezier in het werk doordat we ruimte geven voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. We organiseren niet alleen de verplichte cursussen maar ook leuke workshops zoals schminken, yoga en speksteen snijden. Daarnaast krijgen collega’s ruimte voor ‘Samen zelf doen’; kijken waar je eigen talenten liggen en waar je meer eigen inbreng en verantwoordelijkheid kunt geven. Je bent dus nooit uitgegroeid bij Wasko!”

Meer informatie over Wasko’s kinderopvang of een proefberekening? Surf dan naar www.wasko.nl of bel met 078-6157165, optie 1. Of kijk op Facebook Wasko Kinderopvang.

Meer informatie over werken bij Wasko of direct solliciteren? Surf dan naar www.werkenbijwasko.nl of bel met 078-6157165, optie 3. Of kijk op Facebook Werken bij Wasko.


< Ga terug