Op avontuur met het natuurpaspoort

Bij Wasko, en vooral bij onze Natuur BSO in Alblasserdam en Groene BSO in Groot-Ammers, vinden we het belangrijk  dat kinderen de natuur ontdekken en zich vrij voelen in de natuur. Dat doen we bijna dagelijks met onze ‘Wasko-kinderen’. Ook andere kinderen willen we de ruimte geven al het moois te beleven die de natuur biedt.

 

Ook geven we medewerkers de ruimte zich te ontwikkelen en zich in te zetten voor anderen en van betekenis te zijn voor onze samenleving.

 

Zo ook Jolanda Huigen, pedagogisch medewerker bij Wasko’s Natuur BSO in Alblasserdam, buurtsportcoach en lid van het ABC team. Zij nam het initiatief om het natuurpaspoort te introduceren. “We vinden het belangrijk dat kinderen lekker buiten spelen en ontdekken wat je allemaal kunt ondernemen in de natuur”, aldus Jolanda. “Met het paspoort willen we kinderen motiveren en uitdagen de natuur in te gaan. In het paspoort staan 50 activiteiten die je eigenlijk wel gedaan moeten hebben voor je 12e.”

 

Het paspoort is uitgedeeld aan alle Alblasserdamse basisschoolleerlingen. Het paspoort wordt aangeboden door de gemeente in samenwerking met de Natuur BSO, het Alblasserdam Beweeg en Cultuur team (ABC-team), Scouting Alblasserdam en Kinderboerderij de Plantage. Wethouder Arjan Kraijo trapte af door schoenen en sokken uit te doen en het blotenvoetenpad te beleven.

 

Geen Wasko-klant maar wil je kind wel meedoen met het natuurpaspoort? Meld je dan aan via www.abcalblasserdam.nl.

 


< Ga terug