Tarieven

Jaarlijks worden door de overheid de maximum uurprijzen van de kinderopvangtoeslag opnieuw vastgesteld. Deze worden aangepast aan de verwachte gemiddelde loon- en prijsontwikkeling in Nederland én een extra indexering voor dit jaar omdat de verwachte loon- en prijsontwikkeling voor 2020 naar boven is bijgesteld. De maximum uurprijzen van de kinderopvangtoeslag voor 2021 worden met 3,5% verhoogd als gevolg van de indexering. Deze verhoging hebben we ook moeten doorvoeren in onze tarieven. In tegenstelling tot veel organisaties in de regio, zijn we een stichting waarbij we bij een eventueel positief resultaat, de winst vanzelfsprekend ten goede laten komen aan je kind. Dit doen we onder meer door te investeren in opleidingen voor onze medewerkers, materialen, methodes en de inrichting van de ruimte.

De tarieven 2021 zijn vastgesteld na een positief advies van onze oudercommissies en akkoord van de Raad van Toezicht.

Dagopvang* en peuterspeelgroep**: € 8,64                                        Buitenschoolse opvang*: € 7,42

* De dagopvang (DOV) en BSO kennen verschillende uurtarieven in verband met verschillende DOV en BSO-pakketten.

** Het uurtarief voor de peuterspeelgroep (PSG) geldt voor kinderen van wie de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag.
Voor VVE- en/of subsidieplaatsen gelden andere bedragen.

Bekijk hier de DOV-tarieven voor 2021.
Bekijk hier de PSG-tarieven voor 2021.
Bekijk hier de BSO-tarieven voor 2021 – Alblasserdam.
Bekijk hier de BSO-tarieven voor 2021 – Molenlanden.
Bekijk hier de BSO-tarieven voor 2021 – Papendrecht.
Bekijk hier de BSO-tarieven voor 2021 – Sliedrecht.

Let op:

VSO/NSO/BSO volledig: € 7,42

VSO/NSO/BSO schoolweken: € 8,72

Vakantiecontract: € 8,72

0-uren contract:

VSO/NSO of Hele dag : € 9, 46

Dagdeel studieochtend of middag: € 9,83

Rekenvoorbeelden

Klik hier voor een voorbeeldberekening.

Om snel een idee te krijgen wat de kinderopvang je netto gaat kosten kun je een proefberekening maken op de website van de belastingdienst.

Je hebt hiervoor de volgende gegevens nodig:

  • (gezamenlijk) verzamelinkomen
  • gemiddeld uurtarief
  • opvanguren per maand

Het gemiddeld uurtarief en de opvanguren kun je opvragen bij onze afdeling Kindplanning via kindplanning@wasko.nl of 078-6157165, optie 1.

Let op je contracturen!

Let op: je kunt alleen kinderopvangtoeslag krijgen voor de uren die je werkt. Bij de proefberekening wordt hiermee rekening gehouden. De uren waarvoor je maximaal kinderopvangtoeslag kunt krijgen, is voor de dagopvang en peuterspeelgroep 140% van de contracturen van de partner die het minst werkt. Voor de buitenschoolse opvang is het 70% van de contracturen van de partner die het minst werkt.

Hulp bij aanvragen kinderopvangtoeslag

Op www.toeslagen.nl tref je informatie aan over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Kom je daar niet helemaal uit en wil je daarbij hulp? Dan kun je terecht bij onze afdeling Kindplanning, tel. 078 615 7165, of via kindplanning@wasko.nl. Geheel kosteloos verzorgen zij de aanvraag voor jou. Ook kunnen zij een proefberekening maken, zodat je kunt zien wat de opvang van je kind ongeveer gaat kosten. Je kunt ook zelf een proefberekening maken. Klik dan hier.

Bekijk hier de infographic ‘Wat kost kinderopvang’.

TSO

Klik hier voor meer informatie over TSO.