De Basis (Sport BSO en Beweeg DOV Sliedrecht)

Ruimte om te groeien en actief te bewegen

Op onze locatie De Basis in Sliedrecht biedt Wasko zowel DOV als BSO en krijgen kinderen volop de ruimte om lekker te bewegen.

DOV 

DOV de Basis is een unieke locatie binnen Wasko omdat wij hier het bewegen van de allerkleinsten centraal stellen. Hierbij hebben we ons laten inspireren door de theorie van Emmi Pikler. Deze theorie gaat uit van vrije bewegingsruimte voor kinderen, het spel en spelen, de manier van aandacht vanuit de volwassene richting het kind maar ook het gebruik van materialen. Onder andere die vrije bewegingsruimte is van jongs af aan belangrijk voor een goede, motorische ontwikkeling.

Zo zijn er op DOV De Basis grote vormen en materialen aanwezig waar kinderen al op jonge leeftijd overheen, op en onderdoor kunnen klimmen en kruipen. Daarnaast prikkelt de ruimte door gebruik van een grondbox en een grote speelmat. Hierin scheppen de PM-ers de voorwaarden zodat die vrije bewegingsruimte ontstaat.

Na de DOV kunnen kinderen uiteraard doorstromen naar de Sport BSO op dezelfde locatie.

BSO

Kinderen van àlle scholen in Sliedrecht én aan de rand van Papendrecht kunnen na schooltijd energie opladen en kwijtraken op de BSO. Kinderen krijgen hier de ruimte om samen in beweging te zijn. De begeleiders blijven niet aan de kant staan maar moedigen aan en helpen waar ze kunnen. Dagelijks hebben kinderen plezier in de spelactiviteiten die worden aangeboden in en rondom het sportcentrum. Wil je kind een keertje niet mee sporten, geen probleem, naast de sportactiviteiten is er ook alle ruimte voor het lezen van een boekje, het spelen van een spelletje of een leuke knutselactiviteit.

De Sport BSO werkt nauw samen met sportverenigingen vanuit Sliedrecht en/of in het sportcentrum. Kinderen kunnen verschillende sporten uitproberen tijdens de clinics. En wat dacht je van levend Stratego of Air hockey? Of met z’n allen op een grote schommel gemaakt van een gymnastiekmat? Allemaal uitdagende, energieke activiteiten waarbij samen plezier hebben centraal staat. En we hoeven natuurlijk niet te melden dat de Sport BSO tijdens de vakanties helemaal een feestje is! Wil jouw kind niet elke dag naar de Sport BSO? Dat is geen probleem, je kunt ook combineren met de ‘gewone’ BSO. Dus bijvoorbeeld 2 dagen Sport BSO en 1 dag gewone BSO.

Sliedrechtse schoolkinderen zijn op de Sport BSO welkom vanaf 4 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar worden gestimuleerd op de fiets te komen zowel vanuit Sliedrecht als vanuit Papendrecht. Kan je kind nog niet zelfstandig komen, neem dan contact met ons op. We bekijken dan de mogelijkheden.

Naam Functie
Bianca Tolenaars Locatiemanager
Winnen is leuk, verliezen hoort daarbij. Belangrijk is het geluksmoment bij een eerste doelpunt of radslag. Daar draait het bij ons om.
Direct inschrijven
De Basis (Sport BSO en Beweeg DOV Sliedrecht)
Benedenveer 3
3363 AW Sliedrecht
Telefoon
BSO: 06- 30260765 / DOV: 06-57545291
Openingstijden
BSO: ma-di-do: na schooltijd tot 18.30 uur.
In de schoolvakanties is de Sport BSO op ma, di en do de gehele dag geopend.

DOV: ma t/m vrij 7.00 - 18.30 uur 
Contact
Bianca Tolenaars
Stuur e-mail
06-83668338
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.