BSO De Kameleon

  • Samen spelen, nieuwe dingen ontdekken, avonturen beleven en mooie jeugdherinneringen maken
  • Meer persoonlijke begeleiding voor kinderen
  • Veilige en vertrouwde omgeving in en om school
  • Ondersteuning door pedagogisch coaches voor pedagogisch medewerkers
  • Goede overdracht tussen school en BSO
  • Mooie ruimte in school
  • Afgesloten buitenruimte

Het grootste verschil met een reguliere BSO is de groepsgrootte. Een pedagogisch medewerker begeleidt 5 kinderen. Op een reguliere BSO is de verhouding 1 pedagogisch medewerker op 10 of 12 kinderen. De kinderen zijn in de veilige en vertrouwde omgeving van school.

Voor kinderen moet de tijd bij de BSO vooral leuk, ontspannend en uitdagend zijn. Daarom bieden we diverse leeftijdsgerichte activiteiten aan uit de activitheek DoenKids. DoenKids is een activiteitendatabase vol originele ideeën waarbij kinderen actief bezig kunnen zijn. Activiteiten waarbij we kinderen ruimte geven hun sociale emotionele vaardigheden en zelfredzaamheid te vergroten.

 

BSO De Kameleon is gehuisvest in SBO De Kameleon. De Kameleon is een streekschool. Het werkgebied van De Kameleon is de West–Alblasserwaard. De meeste leerlingen wonen in Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, heeft een lift en een invalidentoilet.

 

Naam Functie
Mary Opperman Locatiemanager
Het is een feest een meerwaarde te zijn in de ontwikkeling van kinderen.
Ruim 14 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met kinderopvang. Na een tijd lang in de horeca te hebben gewerkt, wist ik dat dit mij niet de voldoening gaf waar ik naar op zoek was in een baan. Ik mocht een dagje meelopen op een BSO-locatie van Wasko. Ik luisterde naar verhalen van kinderen en verzon diverse spelletjes en activiteiten met hen. Toen één van de kinderen mij aan het eind van de dag vertelde dat dit de leukste dag van haar leven was en vroeg wanneer ik weer kwam, wist ik het zeker; in de kinderopvang kan ik echt betekenisvol werk doen! Via een re-integratietraject heb ik vervolgens binnen Wasko een opleiding gedaan. En daarna mocht ik écht op verschillende locaties aan de slag. Wat een feest om binnen onze opvang een meerwaarde te kunnen zijn in de ontwikkeling van kinderen, terwijl ouders met een gerust hart de ruimte krijgen te groeien in hun werk of studie. Bij Wasko kreeg ik ook alle ruimte om verder te ontwikkelen. Van het volgen van trainingen en opleidingen, tot het inbrengen en uitwerken van ideeën om onze opvang nog leuker en aantrekkelijker te maken. Inmiddels werk ik niet meer op de groep maar als Locatiemanager van diverse locaties. Ik vind het geweldig om pedagogisch medewerkers te coachen en inspireren in hun ontwikkeling. Op die manier lever ik een bijdrage aan de kwaliteit van onze opvang. Daarin zijn onze pedagogisch medewerkers de belangrijkste schakel. Ook ikzelf ervaar dagelijks de ruimte te groeien in mijn vak, terwijl mijn jongste zoon één van onze kinderdagverblijven bezoekt. Niet alleen omdat ik opvang nodig heb, maar vooral omdat ik het hem zo gun.
Direct inschrijven
BSO De Kameleon
Noordersingel 1
3351 ED Papendrecht
Telefoon
0612236481
Openingstijden
ma t/m vrij: 07:00 - 08.30 en 14.00 tot 18.30 uur Contact
Mary Opperman
Stuur e-mail
06 19673798
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.