De Groene BSO

De echte Buiten!schoolse opvang

De Groene BSO Wilgenweg is een bijzonder samenwerkingsverband tussen Wasko en de Stichting tot Beheer van het Land van Remus, een uniek stukje land in de polder.

 

Uitgangspunt van deze opvang is dat kinderen leren in een natuurlijke omgeving en onder deskundige begeleiding uitdaging te vinden om zichzelf te vermaken en verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door gezamenlijk beheer van de groenten-, kruiden- en bloementuinen en het verzorgen van kleinvee.

 

Kleuters vanaf 4 jaar krijgen alle ruimte om samen met andere kinderen te spelen onder het toeziend oog van de pedagogisch medewerkers. Rollen- en/of fantasiespel neemt bij kleuters een centrale plaats in en de mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos op de BSO.

 

Kinderen van 7 tot 9 jaar hebben veel leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Vrienden en vriendinnen zijn heel belangrijk op deze leeftijd.

 

Ook voor kinderen van 10 tot 12 jaar is de BSO een gezellige plek met leeftijdsgenoten. De oudere kinderen willen meer zelfstandigheid en daarin worden ze begeleid door de medewerkers.

 

Kinderen genieten van de creatieve werkplaats. In de schoolvakanties kunnen ze genieten van een speciaal vakantieprogramma vol bijzondere activiteiten. Samen maken we mooie jeugdherinneringen!

 

Alle schoolkinderen uit het gebied Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers zijn welkom.

 

BSO Vakantieprogramma

 

Naam Functie
Kirsten Koppelaar Teamleider
Kinderen uitdagen, warmte en liefdevolle zorg, gevoel van eigenheid en veiligheid bieden: ruimte om te groeien!
Ik heb echt de allerleukste baan van de wereld. Hoe gaaf is het als je iedere dag samen met de allerleukste pedagogisch medewerksters kinderen uit de omgeving mag opvangen? Dat je deze kinderen mag uitdagen, warmte en liefdevolle zorg kunt bieden en vooral een gevoel van eigenheid en veiligheid kunt geven waar ze van groeien. De samenwerking tussen ouders en pedagogisch medewerksters is iets waar ik ontzettend trots op ben. Het vertrouwen dat wij krijgen van de ouders om voor hun kostbaarste bezit te zorgen is zo groot. Door fijne vergaderingen met de oudercommissies krijg ik ontzettend veel informatie. Complimenten maar ook wensen worden gedeeld. Ik ga daar dan weer mee aan de slag. Doordat we op het kinderdagverblijf en BSO een BBQ organiseren voelen kinderen en ouders zich ontzettend betrokken. Iedereen neemt iets mee en met elkaar voelen we verbinding! Doordat we werken met VVE-programma Uk & Puk wordt er nagedacht hoe we elk kind op zijn/haar eigen niveau kunnen uitdagen en begeleiden in het spel. Het spel dat elk kind mag spelen van s ’morgens vroeg tot in de vroege avond. Op de BSO zoeken de meiden naar een mix tussen activiteiten aanbieden en rust creëren. Op school moeten we vaak van alles. Op de BSO mogen we onszelf zijn en maken we plezier.
Direct inschrijven
De Groene BSO
Wilgenweg 1b
2964 AM Groot-Ammers
Telefoon
0184 - 71 46 23
06-52 21 90 68
Openingstijden
ma-di-do: 15.00 - 18.00 uur
wo: 12.30 - 18.00 uur
vr: 11.45 - 18.00 uur
Contact
Kirsten Koppelaar
Stuur e-mail
06-11 59 19 79
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.