PSG De Viermaster (voorheen De Optimist)

Samen spelen, samen ontwikkelen

 

  • ‘Ruimte om te groeien’,  te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Uitdagende en leuke ontmoetingsplek
  • Speelse voorbereiding op school (VVE)
  • Uitnodigende spelsituaties
  • (Re)Creatief spelmateriaal

 

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. We geven je kind ruimte zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. We werken met uitdagende thema’s en activiteiten die je peuter aanspreekt vanuit het VVE-programma Piramide. Knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk speelt je peuter met zijn vriendjes ook buiten op het afgeschermde plein. Hier kunnen de kinderen hartenlust ravotten.

 

De peutergroep is op de allereerste plaats een speelplaats voor kinderen tussen 2 jaar en 4 jaar. Maar dat is het niet alleen, het is ook een ontmoetingsplaats voor zowel kinderen als ouders. Vanuit de beleving vanuit je peuter is het een eigen wereld. Een wereld waarin hij/zij ruimte krijgt zich te ontwikkelen door vriendjes te maken, samen te spelen, plezier te hebben, te ontdekken en te leren, zonder dat je als ouder in de buurt bent. Pedagogisch gezien een onmisbare aanvulling op de opvoeding en het gezin.

 

Op de peuterspeelgroep wordt je kind zelfstandiger. Spelenderwijs bereiden we je peuter voor op de basisschool. De stap is minder groot en veel natuurlijker omdat we nauw samen werken met de scholen in de omgeving.

 

Er zijn uitdagende hoekjes met veel speelgelegenheid voor iedere peuter. Bij mooi weer zijn de peuters veel buiten op de speelplaats of gaan ze op ontdekkingstocht in de natuur.

 

Peuterspeelgroep De Optimist kent twee groepen, de VVE-groep (Spetters) en de reguliere groep (Dolfijn) De VVE-groep biedt onder meer ondersteuning aan kinderen die een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben. Kinderen komen hier twee of vier dagdelen per week spelen.

 

Vanuit de peuterspeelgroep kunnen de peuters doorstromen naar de kleuterklassen van OBS de Viermaster.

 

Naam Functie
Fatma Simsek Teamleider
Wat ik zo mooi vind, is de persoonlijke aandacht voor je kind maar ook voor de groep als geheel.
Direct inschrijven
PSG De Viermaster (voorheen De Optimist)
Burgemeester Keijzerweg 110
3353 CV Papendrecht
Telefoon
630007380
Openingstijden
Spetters
ma + woe: 08:15  - 10:45 uur
di + do: 08:15 - 10:45 uur 

Dolfijn
dinsdag: 12:30-14:30 uur
vrijdag: 8:15-11:15 uur

Contact
Fatma Simsek
Stuur e-mail
06 13885705
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.