DOV Dikkie Dik

 

Bij Wasko kun je rekenen op goede zorg voor je kind, in een veilige omgeving. Persoonlijke aandacht is vanzelfsprekend, ook als het druk is. Met leuke, leerzame en verrassende activiteiten inspireren we de kinderen en dagen we ze uit.

 

Muziek en zingen is niet alleen leuk, het helpt kinderen ook op allerlei manieren bij hun ontwikkeling. Ook lezen en voorlezen krijgen veel aandacht. Onze medewerkers weten dat lezen goed is voor de ontwikkeling van het taalgevoel en de woordenschat. En lezen prikkelt de fantasie en nodigt uit tot spelen en praten. We stimuleren de kinderen te bewegen, ook de hele kleintjes. Rollen, springen, kruipen, klauteren, klimmen en dansen. Het is prima voor de motorische en sociale ontwikkeling.

 

Bij kinderdagverblijf Dikkie Dik werkt een gevarieerd en hecht team, sommige medewerkers werken hier al 20 jaar! Het pand is licht en overzichtelijk en elk lokaal heeft toegang tot de gemeenschappelijke tuin. In deze tuin is een aparte hoek voor de allerkleinsten, een speelhuis met glijbaan, een zandbak en veel speelmateriaal.

 

Dikkie Dik heeft 2 verticale groepen (0-4 jarigen), waarvan 1 christelijk, 2 babygroepen (0-2 jaar) en 1 peutergroep (2+).

Op de christelijke groep geven we heel bewust het christelijke geloof ‘handen en voeten’. We geven kinderen de ruimte spelenderwijs kennis te maken met de bijbel. Onze pedagogisch medewerkers op deze groep hebben de christelijke identiteit. Ze zingen liedjes en vertellen verhalen uit de bijbel. Aan de hand van de verhalen organiseren ze activiteiten met de kinderen. Daarnaast zingen ze ook andere (beweeg)liedjes en lezen ze voor uit prentenboeken. De activiteiten die de pedagogisch medewerkers met de kinderen op de groep doen, zijn geen extra activiteiten, maar zijn reguliere activiteiten die we op alle locaties met de kinderen doen. Op locaties met een christelijke identiteit vullen we de activiteiten op een net iets andere manier in. Christelijke waarden en normen vormen dan de rode draad.

 

In afstemming/samenspraak met de activiteitenbegeleider van de Alblashof plannen we bezoekjes aan de ouderen in en komen de ouderen ook bij ons op de groep op bezoek.

 

Naam Functie
Bianca Bollaart Locatiemanager
We kijken en luisteren écht naar kinderen. Zo helpen we hen wijs, wijzer en wereldwijs te worden.
Direct inschrijven
DOV Dikkie Dik
Kon.Wilhelminaweg 71
2951 XE Alblasserdam
Telefoon
078 - 711 26 03
Openingstijden
ma t/m vrij: 07:00 - 18:30 uur 
Contact
Bianca Bollaart
Stuur e-mail
06-25339831
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.