BSO Het Kinderkasteel

Energie ontdoen en opladen buiten schooltijd

 

  • Gelegen in het centrum van Papendrecht vlakbij winkelcentrum De Meent
  • Supergaaf leeftijdsgerichte activiteitenprogramma DoenKids
  • Samen een verse avondmaaltijd koken en opeten
  • Gezamenlijke activiteiten met IKC Anne Frank
  • Multiculturele groep

 

BSO het Kinderkasteel is gelegen in het centrum van Papendrecht vlakbij winkelcentrum de meent. De groep heeft maximaal 20 kinderen en bevindt zich op de eerste etage van openbare basisschool Anne Frank. Ook kinderen van IKC Oranje Nassau zijn welkom.

 

Voor en na schooltijd kunnen kinderen van 4 – 13 jaar op de BSO van Wasko energie ontladen en energie opdoen. Er is altijd iets leuks te doen. Rustig bijkomen van de schooldag kan natuurlijk ook.

 

Kleuters vanaf 4 jaar krijgen alle ruimte om samen met andere kinderen te spelen onder het toeziend oog van de pedagogisch medewerkers. Rollen- en/of fantasiespel neemt bij kleuters een centrale plaats in en de mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos op de BSO.
Kinderen van 7 tot 9 jaar hebben veel leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Vrienden en vriendinnen zijn heel belangrijk op deze leeftijd.
Ook voor kinderen van 10 tot 12 jaar is de BSO een gezellige plek met leeftijdsgenoten. De oudere kinderen willen meer zelfstandigheid en daarin worden ze begeleid door de medewerkers.

 

Op maandag, dinsdag en donderdag maken de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers een verse avondmaaltijd en smullen daar gezamenlijk van.

 

In de schoolvakanties kunnen kinderen genieten van een speciaal vakantieprogramma vol bijzondere activiteiten. Samen maken we mooie jeugdherinneringen!

 

 

Naam Functie
Mary Opperman Teamleider
Het is een feest een meerwaarde te zijn in de ontwikkeling van kinderen.
Ruim 14 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met kinderopvang. Na een tijd lang in de horeca te hebben gewerkt, wist ik dat dit mij niet de voldoening gaf waar ik naar op zoek was in een baan. Ik mocht een dagje meelopen op een BSO-locatie van Wasko. Ik luisterde naar verhalen van kinderen en verzon diverse spelletjes en activiteiten met hen. Toen één van de kinderen mij aan het eind van de dag vertelde dat dit de leukste dag van haar leven was en vroeg wanneer ik weer kwam, wist ik het zeker; in de kinderopvang kan ik echt betekenisvol werk doen! Via een re-integratietraject heb ik vervolgens binnen Wasko een opleiding gedaan. En daarna mocht ik écht op verschillende locaties aan de slag. Wat een feest om binnen onze opvang een meerwaarde te kunnen zijn in de ontwikkeling van kinderen, terwijl ouders met een gerust hart de ruimte krijgen te groeien in hun werk of studie. Bij Wasko kreeg ik ook alle ruimte om verder te ontwikkelen. Van het volgen van trainingen en opleidingen, tot het inbrengen en uitwerken van ideeën om onze opvang nog leuker en aantrekkelijker te maken. Inmiddels werk ik niet meer op de groep maar als teamleider van diverse locaties. Ik vind het geweldig om pedagogisch medewerkers te coachen en inspireren in hun ontwikkeling. Op die manier lever ik een bijdrage aan de kwaliteit van onze opvang. Daarin zijn onze pedagogisch medewerkers de belangrijkste schakel. Ook ikzelf ervaar dagelijks de ruimte te groeien in mijn vak, terwijl mijn jongste zoon één van onze kinderdagverblijven bezoekt. Niet alleen omdat ik opvang nodig heb, maar vooral omdat ik het hem zo gun.
Direct inschrijven
BSO Het Kinderkasteel
Rozenstraat 36 (ingang achterom)
3353 VH Papendrecht
Telefoon
078 - 64 28 325 / 06-52219085
Openingstijden
ma t/m vrij 07.30 - 18.00 uur 
(verlengde opvang mogelijk 07.00 - 18.30 uur)

Contact
Mary Opperman
Stuur e-mail
06-19672798
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.