IKC Het Palet (voorheen PSG ’t Penseeltje en BSO Het Palet) (VVE-locatie)

BSO Het Palet en peuterspeelgroep Het Palet (‘ t Penseeltje) zijn gehuisvest in brede school Het Palet. De kinderen eten en drinken op hun eigen groep en kunnen daarna meedoen aan de aangeboden activiteiten, vrij spelen of buiten spelen.

 

Samen spelen, samen ontdekken

 

  • ‘Ruimte om te groeien’, te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Uitdagende en leuke ontmoetingsplek
  • Speelse voorbereiding op school (VVE)
  • Uitnodigende spelsituaties
  • (Re)Creatief spelmateriaal

 

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. We geven je kind ruimte zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. We werken met uitdagende thema’s en activiteiten die je peuter aanspreekt. Knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk speelt je kind met zijn vriendjes ook buiten op het afgeschermde plein. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust ravotten.

 

Op de peuterspeelgroep wordt je kind zelfstandiger en wordt het spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De stap is minder groot en veel natuurlijker omdat we nauw samenwerken met de school. We hebben geregeld gezamenlijke inloop in de hal, dan spelen 1 kleuter- en 1 peutergroep met elkaar. Ook gymmen de driejarige peuters gezamenlijk met de kleutergroep en gaan we jaarlijks samen naar de speeltuin en kinderboerderij.

Energie ontladen en opdoen buiten schooltijd

 

  • Atelierkamer/Relaxruimte/Speellokaal
  • Grote keuken
  • Mediahoek
  • Combinaties met Natuur- & Sport BSO zijn mogelijk

 

We geven je kind de ruimte de wereld te ontdekken buiten schooltijd. Onze enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuk, uitdagend activiteitenaanbod uit onder andere de activitheek van DoenKids. Dit alles in overleg met de kinderen, want zij weten als geen ander aan te geven waar hun behoeftes liggen. Kinderen kunnen zowel binnen als op het buitenspeelterrein heerlijk spelen.

 

Kleuters vanaf 4 jaar krijgen alle ruimte om samen met andere kinderen te spelen onder het toeziend oog van de pedagogisch medewerkers. Rollen- en/of fantasiespel neemt bij kleuters een centrale plaats in en de mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos op de BSO. Kinderen van 7 tot 9 jaar hebben veel leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Vrienden en vriendinnen zijn heel belangrijk op deze leeftijd.

 

Ook voor kinderen van 10 tot 12 jaar is de BSO een gezellige plek met leeftijdsgenoten. De oudere kinderen willen meer zelfstandigheid en daarin worden ze begeleid door de medewerkers.
Het aanbod is divers: er is een mediahoek, een atelierkamer, een relaxruimte, een speellokaal en een grote keuken.

 

In de schoolvakanties kunnen kinderen genieten van een speciaal vakantieprogramma vol bijzondere activiteiten. Samen maken we mooie jeugdherinneringen!

 

Naam Functie
Antoinette Smit Locatiemanager
We kiezen bewust voor veel spel waarbij samenwerken en samen plezier maken centraal staat. We betrekken kinderen actief bij het opstellen van het activiteitenprogramma.
Direct inschrijven
IKC Het Palet (voorheen PSG ’t Penseeltje en BSO Het Palet) (VVE-locatie)
Van Eesterensingel 197
2951 AP Alblasserdam
Telefoon
078 - 6914914
Openingstijden
PSG:
ma-di-do-vr: 08.30 - 12.30

BSO
ma t/m vr: 07.00 - 18.30 uur 
Contact
Antoinette Smit
Stuur e-mail
06 - 10 39 38 67
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.