IKC Anne Frank (Pinkeltje en Kinderkasteel)

OBS Anne Frank en Wasko Kinderopvang zijn samen op weg naar een Integraal Kindcentrum (IKC).

Ons IKC biedt kinderen van 2 t/m 12 jaar een veilige, vertrouwde leeromgeving waarin onderwijs, opvoeding en ontspanning hand in hand gaan.

Binnen ons IKC werken enthousiaste professionals vanuit diverse disciplines samen om een ononderbroken ontwikkelingslijn voor ieder kind te realiseren. Kwaliteit en afstemming zijn hierbij sleutelbegrippen. We geven onze kinderen van 2 t/m 12 jaar een stabiele basis om talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden en samen met anderen. Zo bieden we kinderen de beste basis voor een kansrijke toekomst.

Peuterspeelgroep (voorheen PSG Pinkeltje)

  • ‘Ruimte om te groeien’,  te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Uitdagende en leuke ontmoetingsplek
  • (Re)Creatief spelmateriaal ook in samenwerking met de kleuterklassen
  • Peutergym
  • Park en kinderboerderij op loopafstand

 

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. We geven je kind ruimte zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. We werken met uitdagende thema’s en activiteiten die je peuter aanspreekt vanuit het VVE-programma Piramide. Knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk speelt je peuter met zijn vriendjes ook buiten op het afgeschermde plein. Hier kunnen de kinderen hartenlust ravotten.

 

De peutergroep is op de allereerste plaats een speelplaats voor kinderen tussen 2 jaar en 4 jaar. Maar dat is het niet alleen, het is ook een ontmoetingsplaats voor zowel kinderen als ouders. Vanuit de beleving vanuit je peuter is het een eigen wereld. Een wereld waarin hij/zij ruimte krijgt zich te ontwikkelen door vriendjes te maken, samen te spelen, plezier te hebben, te ontdekken en te leren, zonder dat je als ouder in de buurt bent. Pedagogisch gezien een onmisbare aanvulling op de opvoeding en het gezin.

 

Op de peuterspeelgroep wordt je kind zelfstandiger. Spelenderwijs bereiden we je peuter voor op de basisschool. De stap is minder groot en veel natuurlijker omdat we nauw samen werken met de leerkrachten binnen het IKC. Onze pedagogisch medewerkers geven daar waar nodig, extra begeleiding aan peuters.

 

Binnen ons IKC is er ook een peuterklas. Deze is speciaal voor kinderen vanaf 3,5 jaar. Je kind mag 1 dagdeel in de week extra naar school komen. Ze worden dan door een leerkracht op een speelse manier voorbereid op het basisonderwijs. Dit is gratis voor de kinderen die al naar de peuterspeelgroep van het IKC gaan.

 

Als kinderen 4 jaar worden gaan zij naar groep 1 en kunnen zij ook naar de BSO in het IKC.

 

Buitenschoolse opvang (voorheen BSO Kinderkasteel)

 

  • Gelegen in het centrum van Papendrecht vlakbij winkelcentrum De Meent
  • Supergaaf leeftijdsgerichte activiteitenprogramma vanuit DoenKids
  • Megatof meivakantieprogramma
  • Multiculturele groep

 

Binnen het IKC kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar voor en na schooltijd energie ontladen en opdoen. Er is altijd iets leuks te doen op de BSO. Rustig bijkomen van de schooldag kan natuurlijk ook. In de schoolvakanties kunnen kinderen genieten van een speciaal vakantieprogramma vol bijzondere activiteiten. Samen maken we mooie jeugdherinneringen!

 

Naam Functie
Mary Opperman Teamleider
Het is een feest een meerwaarde te zijn in de ontwikkeling van kinderen.
Ruim 14 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met kinderopvang. Na een tijd lang in de horeca te hebben gewerkt, wist ik dat dit mij niet de voldoening gaf waar ik naar op zoek was in een baan. Ik mocht een dagje meelopen op een BSO-locatie van Wasko. Ik luisterde naar verhalen van kinderen en verzon diverse spelletjes en activiteiten met hen. Toen één van de kinderen mij aan het eind van de dag vertelde dat dit de leukste dag van haar leven was en vroeg wanneer ik weer kwam, wist ik het zeker; in de kinderopvang kan ik echt betekenisvol werk doen! Via een re-integratietraject heb ik vervolgens binnen Wasko een opleiding gedaan. En daarna mocht ik écht op verschillende locaties aan de slag. Wat een feest om binnen onze opvang een meerwaarde te kunnen zijn in de ontwikkeling van kinderen, terwijl ouders met een gerust hart de ruimte krijgen te groeien in hun werk of studie. Bij Wasko kreeg ik ook alle ruimte om verder te ontwikkelen. Van het volgen van trainingen en opleidingen, tot het inbrengen en uitwerken van ideeën om onze opvang nog leuker en aantrekkelijker te maken. Inmiddels werk ik niet meer op de groep maar als teamleider van diverse locaties. Ik vind het geweldig om pedagogisch medewerkers te coachen en inspireren in hun ontwikkeling. Op die manier lever ik een bijdrage aan de kwaliteit van onze opvang. Daarin zijn onze pedagogisch medewerkers de belangrijkste schakel. Ook ikzelf ervaar dagelijks de ruimte te groeien in mijn vak, terwijl mijn jongste zoon één van onze kinderdagverblijven bezoekt. Niet alleen omdat ik opvang nodig heb, maar vooral omdat ik het hem zo gun.
Direct inschrijven
IKC Anne Frank (Pinkeltje en Kinderkasteel)
Rozenstraat 36 (ingang achterom)
3353 VH Papendrecht
Telefoon
PSG 078 - 71 12 604 / BSO 078 - 64 28 325 / 06-52219085
Openingstijden
PSG
di-wo-do-vr 08:30 - 11:30 uur
ma-di-do-vr 12:30 - 14:30 uur

BSO
ma t/m vrij 07:30 - 18:00 uur 
(verlengde opvang mogelijk vanaf 07.00 en tot 18:30 uur)

Contact
Mary Opperman
Stuur e-mail
06-19672798
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.