IKC De Wielen (incl. PSG De Wielewaal en DOV In Kannen en Kruiken)

 

OBS De Wielen en Wasko Kinderopvang zijn samen op weg naar een Integraal Kindcentrum (IKC).

Ons IKC biedt kinderen van 0 t/m 12 jaar een veilige, vertrouwde leeromgeving waarin onderwijs, opvoeding en ontspanning hand in hand gaan.

Binnen ons IKC werken enthousiaste professionals vanuit diverse disciplines samen om een ononderbroken ontwikkelingslijn voor ieder kind te realiseren. Kwaliteit en afstemming zijn hierbij sleutelbegrippen. We geven onze kinderen van 2 t/m 12 jaar een stabiele basis om talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden en samen met anderen. Zo bieden we kinderen de beste basis voor een kansrijke toekomst.

 

Dagopvang (voorheen DOV In Kannen en Kruiken)

  • ‘Ruimte om te groeien’, om te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Vloerverwarming
  • Uitdagende, veilige en groene omgeving
  • Monitoren van ontwikkeling

Bij Wasko kun je rekenen op goede zorg voor je kind, in een veilige omgeving. Persoonlijke aandacht is vanzelfsprekend, ook als het druk is. Met leuke, leerzame en verrassende activiteiten inspireren we de kinderen en dagen we ze uit.

Muziek en zingen is niet alleen leuk, het helpt kinderen ook op allerlei manieren bij hun ontwikkeling. Ook lezen en voorlezen krijgen veel aandacht. Onze medewerkers weten dat lezen goed is voor de ontwikkeling van het taalgevoel en de woordenschat. En lezen prikkelt de fantasie en nodigt uit tot spelen en praten.
We stimuleren we kinderen te bewegen, ook de hele kleintjes. Rollen, springen, kruipen, klauteren, klimmen en dansen. Het is prima voor de motorische en sociale ontwikkeling.

 

Peuterspeelgroep (voorheen  PSG De Wielewaal)

  • ‘Ruimte om te groeien’,  te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Uitdagende en leuke ontmoetingsplek
  • (Re)Creatief spelmateriaal ook in samenwerking met de kleuterklassen

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. Bij onze peuterspeelgroep De Wielen (voorheen De Wielewaal) geven we je kind ruimte zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. We werken met uitdagende thema’s en activiteiten die je peuter aanspreekt. Knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk speelt je kind met zijn vriendjes ook buiten op het afgeschermde plein. Hier kunnen de kinderen hartenlust ravotten.

 

Op de peuterspeelgroep wordt je kind zelfstandiger en wordt het spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De stap is minder groot en veel natuurlijker omdat we nauw samen werken met de leerkrachten binnen het IKC. Onze pedagogisch medewerkers geven daar waar nodig, extra begeleiding aan peuters.

 

Als kinderen 4 jaar worden gaan zij naar groep 1 en kunnen zij ook naar de BSO in het IKC.

Buitenschoolse opvang

 

  • ‘Ruimte om te groeien’, om te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Groene omgeving
  • (Re)Creatief spelmateriaal

We geven je kind de ruimte de wereld te ontdekken buiten schooltijd. Onze enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuk, uitdagend activiteitenaanbod uit onder andere de activitheek van DoenKids. Dit alles in overleg met de kinderen, want zij weten als geen ander aan te geven waar hun behoeftes liggen. Kinderen kunnen zowel binnen als op het buitenspeelterrein heerlijk spelen.

 

Kleuters vanaf 4 jaar krijgen alle ruimte om samen met andere kinderen te spelen onder het toeziend oog van de pedagogisch medewerkers. Rollen- en/of fantasiespel neemt bij kleuters een centrale plaats in en de mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos op de BSO.

Kinderen van 7 tot 9 jaar hebben veel leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Vrienden en vriendinnen zijn heel belangrijk op deze leeftijd.

Ook voor kinderen van 10 tot 12 jaar is de BSO een gezellige plek met leeftijdsgenoten. De oudere kinderen willen meer zelfstandigheid en daarin worden ze begeleid door de medewerkers.

 

In de schoolvakanties kunnen kinderen genieten van een speciaal vakantieprogramma vol bijzondere activiteiten. Samen maken we mooie jeugdherinneringen!

Klik hier voor de activiteitenplanning in week 1 van de meivakantie.

Klik hier voor de activiteitenplanning in week 2 van de meivakantie.

 

Op woensdag en vrijdagmiddag spelen de kinderen bij hun vrienden van de BSO in IKC Anne Frank.

watertoren

Naam Functie
Inge de Goeij Locatiemanager
We helpen je kind sociaal vaardig te worden zodat het optimale ruimte krijgt te ontwikkelen in een plezierige, veilige groep met veel vriendschappen.
Direct inschrijven
IKC De Wielen (incl. PSG De Wielewaal en DOV In Kannen en Kruiken)
P. Zandstraat 1
3354 AT Papendrecht
Telefoon
PSG: 078 - 711 26 11
BSO: 078 - 711 26 09
Openingstijden
DOV
ma t/m vrij 07:00 - 18:30 uur

PSG
di + vrij 08:30 - 12:30 uur

BSO
ma-di-do-vr: 07:00 - 18:30 uurContact
Fatma Simsek
Stuur e-mail
06-13885705
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.