PSG ’t Puttertje

Samen spelen, ontdekken en vrienden maken

 

 

  • ‘Ruimte om te groeien’,  te ontspannen, te ontwikkelen en vooral te spelen
  • Uitdagende en leuke ontmoetingsplek
  • Speelse voorbereiding op school
  • Uitnodigende spelsituaties
  • (Re)Creatief spelmateriaal

 

Je peuter ontdekt de wereld spelenderwijs. We bieden uitdagende activiteiten aan de hand van thema’s van het VVE-programma Puk & Co. Zo leert je kind prettig om te gaan met andere kinderen, te groeien naar zelfstandigheid en vooral veel plezier te hebben in het spel zowel binnen als buiten.

 

We maken muziek en zingen liedjes. Dat is niet alleen leuk, het helpt je peuter ook op allerlei manieren bij hun ontwikkeling. Ook lezen en voorlezen krijgen veel aandacht. Onze medewerkers weten dat lezen goed is voor de ontwikkeling van het taalgevoel en de woordenschat. En lezen prikkelt de fantasie en nodigt uit tot spelen en praten. En natuurlijk willen de kinderen bewegen: rollen, springen, kruipen, klauteren en dansen. We stimuleren kinderen te bewegen, ook de hele kleintjes. Het is prima voor de motorische en sociale ontwikkeling.

 

Er zijn uitdagende hoekjes met veel speelgelegenheid voor iedere peuter. We beschikken over een mooie grote glijbaan met speelhuis. Elk kind kan zich hier heerlijk vermaken! Bij mooi weer zijn de peuters veel buiten op de speelplaats of gaan ze op ontdekkingstocht in de natuur.

 

Peuterspeelgroep ’t Puttertje is gevestigd bij openbare basisschool de Boomgaard in Streefkerk. ’t Puttertje werkt ook nauw samen met de School met de Bijbel.

Naam Functie
Mary Opperman Teamleider
We stellen vast waar je kind in zijn/haar ontwikkeling zit. Vervolgens stimuleren we de ontwikkeling door nieuwe activiteiten en materialen.
Ruim 14 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met kinderopvang. Na een tijd lang in de horeca te hebben gewerkt, wist ik dat dit mij niet de voldoening gaf waar ik naar op zoek was in een baan. Ik mocht een dagje meelopen op een BSO-locatie van Wasko. Ik luisterde naar verhalen van kinderen en verzon diverse spelletjes en activiteiten met hen. Toen één van de kinderen mij aan het eind van de dag vertelde dat dit de leukste dag van haar leven was en vroeg wanneer ik weer kwam, wist ik het zeker; in de kinderopvang kan ik echt betekenisvol werk doen! Via een re-integratietraject heb ik vervolgens binnen Wasko een opleiding gedaan. En daarna mocht ik écht op verschillende locaties aan de slag. Wat een feest om binnen onze opvang een meerwaarde te kunnen zijn in de ontwikkeling van kinderen, terwijl ouders met een gerust hart de ruimte krijgen te groeien in hun werk of studie. Bij Wasko kreeg ik ook alle ruimte om verder te ontwikkelen. Van het volgen van trainingen en opleidingen, tot het inbrengen en uitwerken van ideeën om onze opvang nog leuker en aantrekkelijker te maken. Inmiddels werk ik niet meer op de groep maar als teamleider van diverse locaties. Ik vind het geweldig om pedagogisch medewerkers te coachen en inspireren in hun ontwikkeling. Op die manier lever ik een bijdrage aan de kwaliteit van onze opvang. Daarin zijn onze pedagogisch medewerkers de belangrijkste schakel. Ook ikzelf ervaar dagelijks de ruimte te groeien in mijn vak, terwijl mijn jongste zoon één van onze kinderdagverblijven bezoekt. Niet alleen omdat ik opvang nodig heb, maar vooral omdat ik het hem zo gun.
Direct inschrijven
PSG ’t Puttertje
Kerklaan 11
2959 BR Streefkerk
Telefoon
0184 - 714 622
Openingstijden
08.30 - 11.30 uur 

Mogelijke combinaties van dagdelen:
Maandagochtend + woensdagochtend
Dinsdagochtend + donderdagochtend


Contact
Mary Opperman
Stuur e-mail
06 19 67 37 98
 
Het locatiespecifieke werkplan en veiligheidsplan is op te vragen op de locatie.