Missie – Visie – Beloftes

Onze missie

Wasko is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie zonder winstoogmerk. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid streven wij naar de beste plek voor elk kind. Een plek waar een kind zich veilig en plezierig voelt én waar het zich goed kan ontwikkelen. Daar zetten wij ons 100% voor in! Of het nu gaat om de allerjongsten of de oudere schoolgaande kinderen, of kinderen die extra aandacht en zorg nodig hebben. Wij zoeken samen met ouders en indien nodig met gemeentelijke instanties in Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht en Molenlanden de beste oplossing voor het kind.

Onze visie

Kinderen zijn van nature nieuwgierig en willen ontdekken en doen. Dit stimuleren wij. Bij ons mogen kinderen helemaal zichzelf zijn, samen met andere kinderen. Wij geloven dan ook in ‘samen zelf doen’ en geven ze volop de ruimte om op te groeien. Dit betekent dat wij zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kinderen aanmoedigen en dit uiteraard in een veilige, sociale omgeving én onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Alles wat Wasko doet gaat uit van dit principe.

Onze motto en beloftes

Alle medewerkers van Wasko hebben een passie voor kinderen. Wij zijn dagelijks bezig met hoe wij kinderen én ouders bijstaan in misschien wel de meest belangrijke fase van hun leven: opgroeien. Wij faciliteren niet allen letterlijk een ruimte waarin kinderen kunnen groeien, ook figuurlijk willen wij ze alle ruimte geven om te groeien. Groeien als persoon die vol zelfvertrouwen de wereld ontdekt. Vanuit dit motto, ruimte om te groeien, doen wij dan ook een drietal beloftes. We doen iedere dag ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze opvang:

1. Leuk is. We willen dat kinderen het fijn hebben en plezier hebben terwijl zij zich ontwikkelen. Daarom zorgen we voor een prettige omgeving waarin activiteiten worden aangeboden die niet alleen uitgaan van spelend leren en samen zelf doen, maar waar kinderen ook lol aan beleven.

2. Gezond is. Dit werkt meerdere kanten op. Niet alleen zorgen we voor verantwoorde tussendoortjes en maaltijden én veel beweging. Ook staan we voor de veiligheid van kinderen en werken we aan gezonde, sociale contacten.

3. Toekomstgericht is. We leven in een tijd met snelle veranderingen op allerlei vlakken: denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, maatschappelijke visies, pedagogische visies, maar ook technologische ontwikkelingen. In het belang van de kinderen stellen we onszelf daarom altijd de vraag ‘zijn wij nog up to date’ en kunnen wij de toekomst aan zodat we de kinderen alle ruimte geven om te groeien?

Wasko Kinderopvang. Ruimte om te groeien.