Plezier in sport en spel staat voorop

Wasko opent 3e Sport BSO!

 

Papendrecht, 15 maart.- Op 2 april opent Wasko haar 3e Sport BSO in de regio Alblasserwaard. Dit keer in sporthal De Basis in Sliedrecht in de wijk Benedenveer. Plezier in sport en spel staat voorop. Wasko Kinderopvang vindt bewegen gezond en goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Door de samenwerking met Sporthal de Basis kunnen kinderen gebruik maken van veel (sport)faciliteiten.

 

“Na een dag op school is er niets lekkerder dan even heerlijk genieten van de vrijheid, sportiviteit en de gezelligheid op de BSO”, aldus Marit Koppelaar, teamleider Wasko Kinderopvang. “Veel kinderen vinden het lastig om de hele dag binnen te zitten. We merken dat vooral oudere kinderen bij een reguliere BSO meer uitdaging zoeken. Onze sportieve pedagogisch medewerkers bieden die volop. Zij zien de sporthal als een uitdagend parcours of een waar klim- en klauterparadijs. Zo veranderen zij bijvoorbeeld het huis-tuin-en keuken spel Stratego in een sportief spannend spel met verschillende ontwikkelmomenten. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om lekker te chillen met een boek of iets knutselen. We zullen het sporten zo veel mogelijk stimuleren, maar het is zeker niet verplicht.”

 

Kinderen van alle basisscholen in Sliedrecht die zelfstandig naar de BSO kunnen komen zijn van harte welkom. De openingsmiddagen van de Sport BSO zijn vooralsnog maandag en dinsdag en donderdag. De tijden sluiten aan bij de eindtijden van de basisscholen. Op andere dagen zijn de kinderen van harte welkom op de andere BSO-locaties van Wasko. Een combinatie van Sport en Regulier BSO is altijd mogelijk. Ook kinderen van Christelijke basisschool Prins Floris en OBS ’t Kofschip in Papendrecht die zelfstandig naar de Sport BSO kunnen komen, zijn van harte welkom. Tijdens de vakanties kunnen kinderen van omringende dorpen ook heerlijk vertoeven op deze Sport BSO.

 

“We hebben een gevarieerd sportprogramma met allerlei verrassende spelelementen die passen bij de leeftijd van kinderen”, vervolgt Koppelaar. “Op een ontspannen manier krijgen kinderen de ruimte kennis te maken met allerlei sporten. Kinderen leren op een speelse manier keuzes te maken. Ook de voordelen van samenwerken en hoe om te gaan met winnen en verliezen komen aan bod. Ons uitgangspunt is dat de beleving voorop staat en niet de prestatie! Samen maken we sportieve jeugdherinneringen!”

 

Iedereen is welkom
De nieuwe Sport BSO staat open voor alle kinderen vanaf 8 jaar. Ook kinderen jonger dan 8 jaar zijn in de toekomst welkom. Aanmelden en of meer informatie opvragen? Bel dan met Wasko’s klantenservice 078-6157165.


< Ga terug