Bianca Senssen, moeder van Doris, 11 jaar

Bewust gekozen voor kinderopvang

 

“Toen onze dochter werd geboren was er niet zo veel keus in Papendrecht”, vertelt Bianca Senssen, moeder van Doris (11 jaar). We hebben  indertijd een bewuste keuze gemaakt voor kinderopvang in plaats van een gastouder. “We wilden niet afhankelijk zijn van één persoon.”

 

“Doris is 11 jaar geleden begonnen bij dagopvang Benjamin. We waren zeer tevreden over de persoonlijke terugkoppeling over hoe de dag van onze dochter verlopen was en hoe ze zich ontwikkelde. Benjamin biedt ruimte om te ontdekken, te spelen. De buitenruimte is erg leuk, zeer zeker de moestuin.

We hadden liever opvang in onze wijk gehad maar op die locatie was een behoorlijke wachtlijst . Achteraf gezien zijn we blij dat Doris bij Benjamin is gestart en beseffen we dat het stukje omrijden niet erg was.”

 

Doris zit nu al weer een paar jaar op BSO Trossen Los. Ze heeft het naar haar zin en is enthousiast over de pedagogisch medewerkers. “Uiteraard is ze op zo’n leeftijd dat ze denkt dat ze alleen thuis kan blijven na schooltijd. We bellen nu naar de BSO als één van ons onderweg naar huis is. Ze komt dan zelfstandig naar huis.”

 

Trossen Los biedt een afwisselend activiteitenprogramma met zoveel mogelijk leeftijdsgerichte activiteiten. “Doris heeft soms wat andere behoeften en gelukkig is er ruimte voor kinderen om dit aan te geven. Daarnaast kan ze ook vriendinnen meenemen naar de BSO. Of eerst lekker buiten spelen op het plein met haar schoolvriendinnen om dan, als het schemerig is, hun spel binnen voort te zetten.”

 

Wasko vindt het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de opvangorganisatie. Bianca is oudercommissielid. “Ik denk graag mee voor zover dat mogelijk is gezien de wet- en regelgeving.”


< Ga terug