Feyona Burgers, pedagogisch coach

Pedagogisch medewerkers in hun eigen kracht zetten, dát is het mooiste van coaching

 

Feyona Burgers, negen jaar werkervaring in de kinderopvang op verschillende groepen. Twee jaar gewerkt als pedagogisch coach bij een andere kinderopvang organisatie. Sinds 2018 pedagogisch coach bij Wasko.

“Werken in de kinderopvang is een fantastisch vak. Door verscherpte kwaliteitseisen wordt er steeds meer verwacht van pedagogisch medewerkers. Kinderen worden uitgedaagd om de beste versie van zichzelf te zijn. Pedagogisch medewerkers zorgen elke dag weer voor de juiste begeleiding en ondersteuning die bij elk individueel kind past. Hierdoor krijgt elk kind de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen op zijn eigen niveau en manier. Het kind staat centraal, maar het sociale aspect en de groepsvorming vormen ook een belangrijk speerpunt binnen Wasko. Juist dit is belangrijk om als kind later sterk in de maatschappij te kunnen staan.

Als coach vind ik het fantastisch om het beste bij pedagogisch medewerkers naar boven te halen. Vaak zijn pedagogisch medewerkers al zo goed bezig terwijl ze zichzelf hier niet bewust van zijn. Coachen op de kwaliteiten maar ook het coachen op de onzekerheden of knelpunten van medewerkers, daar houd ik mij mee bezig. Hierbij maak ik gebruik van mijn eigen ervaringen, kennis maar vooral ook van de kracht van pedagogisch medewerkers. Zij kennen de groep en de kinderen het best en weten als geen ander wat er nodig is. Hoe je dit dan in moet zetten, dáár kom ik bij kijken.

 


Feyona Burgers, pedagogisch coach < Ga terug