Janet Snoek – van der Ben, pedagogisch medewerker

“Juf, mijn vriend dat ben jij!”

 

Het is al even geleden dat ik instapte als pedagogisch medewerker bij Dribbel in Schelluinen. Toen heette het nog leidster of juf. Maar nog steeds ga ik elke morgen met hartstikke veel plezier naar ‘mijn’ peuterspeelgroep.

 

In twee jaar tijd zie je kinderen een ‘sprong’ maken van peuter naar kleuter. Daar krijg ik energie van! Je doet je best peuters zich vertrouwd te laten voelen. Zodat ze het prettig vinden om bij ons te komen spelen.

 

Met elkaar de wereld verkennen maar ook individueel zie je dat peuters grote stappen maken. Dan is het van belang dat je een stevige basis biedt, duidelijk bent, grenzen stelt, goed uitleg geeft, geduld hebt en….. dat je af en toe ook lekker een beetje gek kunt doen!

 

Ook het contact met ouders is belangrijk zodat we de schakeling tussen thuis en de peuterspeelgroep kunnen maken.

 

En waarvan krijg ik dan een glimlach op mijn gezicht? Als een peuter zegt: ‘Juf, mijn vriend, dat ben jij!’ Of als ze zeggen dat ik mee mag op vakantie. Of als ze vragen of ik taart kom eten. Of gewoon: dat ik lief ben. Dan is de band tussen peuter en pedagogisch medewerker gewoon goed. En heeft de Dribbel-peuter het bij ons naar zijn zin.

 

Het is en blijft een mooie ‘job’.


< Ga terug