Wasko maakt voorlezen nóg leuker!

Wethouder Zandvliet opent voorleeshoek bij Dikkie Dik

 

Papendrecht, 24 januari.- Vandaag opende wethouder Dorien Zandvliet een speciale voorleeshoek bij Wasko’s kinderdagverblijf Dikkie Dik in Alblasserdam. Voorlezen wordt nóg leuker en interactiever met de nieuwe materialen.

 

“Het belang van voorlezen wordt vaak onderschat; het is een rustpunt in de dag en het stimuleert zowel de taalontwikkeling als de emotionele ontwikkeling”, aldus Zandvliet.  Voorlezen leert kinderen ook goed te luisteren en zich te concentreren. Soms is ‘gewoon’ voorlezen echter niet genoeg. Bij sommige kinderen heeft voorlezen pas echt effect als verhalen gecombineerd worden met ondersteunende attributen die in het verhaal voorkomen. Zo kan het verhaal nagespeeld worden door de medewerkers en de kinderen.

 

“De mooie (voor)leeshoek is compleet ingericht, met prachtige boeken gericht op baby’s en peuters”, aldus Els Boon, manager Wasko Kinderopvang. “Onze pedagogisch medewerkers zijn door de bibliotheek AanZet getraind in interactief voorlezen. Een aantal medewerkers is bovendien opgeleid tot voorleescoördinator. Zij geven het (voor)lezen een vaste plaats in de activiteitenplanning op de groep.”

 

Elke Wasko-locatie in Alblasserdam heeft een voorleescoördinator en een voorleeshoek en doet mee aan het concept ‘Boekstart in de kinderopvang’. De basisscholen sluiten hierop aan met ‘De Bibliotheek op school’.

 

Het mooie is dat Dikkie Dik, ook al is de locatie niet gehuisvest in een basisschool, op deze manier een goede doorgaande (lees)lijn heeft naar alle basisscholen in Alblasserdam.


< Ga terug