Wasko’s Sport BSO viert vakantie bij CKC Kinderdijk – sport en spel in de buitenlucht

16 juli 2019.-  Wasko’s Sport BSO Het Startblok zal in de zomervakantie haar sport en spel activiteiten aanbieden vanaf het korfbalterrein CKC Kinderdijk, aan de Groen van Prinstererstraat  in Alblasserdam.

“We vinden het natuurlijk fantastisch dat we op zo’n mooie buitenlocatie terecht kunnen. Zeker ’s zomers is het geweldig om leuke en energieke activiteiten buiten te doen”, aldus Marit Koppelaar, teamleider bij Wasko. “Het geeft zo veel meer energie. Uiteraard spelen we af en toe een potje korfbal, maar ook slingertikkertje of volleybal komen aan bod. Het kan allemaal! Naast sport- en spelactiviteiten, kunnen kinderen ook andere leuke activiteiten doen, zoals knutselwerkjes maken, tekenen en bordspelletjes. Het is altijd feest bij de BSO. Zeer zeker in de vakantie!”

Na de zomervakantie gaat de Sport BSO weer terug naar haar thuisbasis, sporthal de Blokweer. In de meivakantie is het dan weer tijd om naar dit unieke vakantieadres te gaan.

“Onze Sport BSO’s zijn een fijne plek waar kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten”, vervolgt Koppelaar. “Onze pedagogisch medewerkers doen gezellig mee. Zo zien ze welke kinderen bijvoorbeeld gek zijn op balsporten en welke kinderen meer aanleg hebben voor atletiek.  Ze leren kinderen omgaan met winnen en ook met verliezen. Want als je verliest win je ook doordat je leert wat je een volgende keer anders kunt doen. Wat we eigenlijk veel belangrijker vinden is met plezier bewegen, samen mooie jeugdherinneringen maken, ruimte om te groeien! Ook kunnen onze pedagogisch medewerkers ouders adviseren welke sport geschikt is voor hun kind. Bouw, karakter en leeftijdsfase spelen mee waarom bepaalde sporten bij een kind past. Onze medewerkers spelen daar op in.”

Wasko bedankt CKC voor deze kans en kijkt uit naar een sportieve samenwerking. Ook ziet zij dit als een mooie, laagdrempelige manier om kinderen enthousiast te maken voor korfbal.

Regelmatig wordt Wasko gevraagd wat het verschil is met de andere BSO-locaties. Op de Sport BSO organiseert Wasko sport- en spelactiviteiten om kinderen de ruimte te geven te laten groeien in hun sociale en persoonlijke competenties. De pedagogisch medewerkers zien dat het mentale en fysieke zelfbeeld bij kinderen wordt ontwikkeld naarmate ze zich intensiever bezighouden op het gebied van sport.

Wasko kent vier Sport BSO’s. Sport BSO De Springplank in Papendrecht, Sport BSO De Basis in Sliedrecht, Sport BSO Groot Ammers in Molenlanden en Sport BSO Het Startbok in Alblasserdam. De Sport BSO kan ook in combinatie met een reguliere BSO. Ook voor opvang bij de Sport BSO kunnen ouders kinderopvangtoeslag aanvragen. Een dagje proefdraaien kan altijd. Zo kan een kind zelf ervaren hoe leuk de Sport BSO is. Meer weten over de mogelijkheden bij de Sport BSO, neem dan contact op met de afdeling kindplanning van Wasko, tel 078 6157165, optie 1.


< Ga terug